Nieuws

Hoge Raad zet streep door slapend dienstverband

De Hoge Raad heeft een einde gemaakt aan het slapend dienstverband. Een slapend dienstverband is een dienstverband dat na langdurige arbeidsongeschiktheid van een werknemer niet wordt beëindigd. Door de arbeidsovereenkomst in stand te houden, is de werkgever geen transitievergoeding verschuldigd.

Jaarruimte bij extra pensioenopbouw

Geld opzij zetten voor uw pensioen en ook nog eens genieten van belastingvoordelen? Dat klinkt best goed. In ruil voor deze belastingvoordelen, zijn er wel wat regels waar u zich aan moet houden. Wilt u meer weten hoe u met fiscaal voordeel vermogen kunt opbouwen voor uw pensioen? Lees dan verder.

MKB verzuim-ontzorgverzekering, wat is dat?

Wat is een MKB verzuim-ontzorgverzekering? Is deze verzekering verplicht voor ondernemers in het MKB? En wat is het verschil met een normale verzuimverzekering? De antwoorden op een rij.

Checklist scheiden Belastingdienst

Volgens de Belastingdienst maken scheidende stellen met een eigen woning 2,5 keer zoveel fouten bij hun aangifte als getrouwde koppels. Waar gaat het vooral fout?

Wat kunt u verwachten van de MKB verzuim-ontzorg-verzekering?

Vanaf 1 januari 2020 kunt er als werkgever voor kiezen uw loondoorbetalingsplicht te verzekeren via de MKB verzuim-ontzorg-verzekering. Hiermee dekt u niet alleen het financiële risico, maar wordt u ook geholpen bij de complexe werkgeversverplichtingen en -taken rondom de begeleiding en re-integratie van zieke medewerkers.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): de belangrijkste maatregelen op een rij

Na de Tweede Kamer, heeft gisteren ook de Eerste Kamer de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. Dit betekent dat er een aantal belangrijke veranderingen gaan plaatsvinden op de arbeidsmarkt vanaf 2020. ‘Met het aannemen van de WAB in de Eerste en Tweede Kamer is een belangrijke stap gezet naar een sterke en goed functionerende arbeidsmarkt’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wat zijn de gevolgen van de WAB voor u als werkgever? Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.

Regeling compensatie transitievergoeding definitief

Werkgevers die een transitievergoeding moeten betalen vanwege de onvrijwillige uitdiensttreding van een langdurig zieke medewerker kunnen vanaf 1 april 2020 compensatie krijgen. Op 26 februari 2019 is deze regeling in de Staatscourant gepubliceerd.

‹ Vorige
12345...78