Nieuws

MKB verzuim-ontzorgverzekering, wat is dat?

Wat is een MKB verzuim-ontzorgverzekering? Is deze verzekering verplicht voor ondernemers in het MKB? En wat is het verschil met een normale verzuimverzekering? De antwoorden op een rij.

DBA advies organiseert informatieavond VoorzieningenFonds (inkomen bij ziekte)

Op woensdag 16 oktober organiseert DBA advies een informatieavond voor ondernemers in regio Barneveld over het VoorzieningenFonds, een interessant alternatief voor het al bekende Broodfonds. Net zoals het Broodfonds is het Voorzieningsfonds een schenkkring die ondernemers helpt in het voorzien van inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Checklist scheiden Belastingdienst

Volgens de Belastingdienst maken scheidende stellen met een eigen woning 2,5 keer zoveel fouten bij hun aangifte als getrouwde koppels. Waar gaat het vooral fout?

Wat kunt u verwachten van de MKB verzuim-ontzorg-verzekering?

Vanaf 1 januari 2020 kunt er als werkgever voor kiezen uw loondoorbetalingsplicht te verzekeren via de MKB verzuim-ontzorg-verzekering. Hiermee dekt u niet alleen het financiële risico, maar wordt u ook geholpen bij de complexe werkgeversverplichtingen en -taken rondom de begeleiding en re-integratie van zieke medewerkers.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): de belangrijkste maatregelen op een rij

Na de Tweede Kamer, heeft gisteren ook de Eerste Kamer de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. Dit betekent dat er een aantal belangrijke veranderingen gaan plaatsvinden op de arbeidsmarkt vanaf 2020. ‘Met het aannemen van de WAB in de Eerste en Tweede Kamer is een belangrijke stap gezet naar een sterke en goed functionerende arbeidsmarkt’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wat zijn de gevolgen van de WAB voor u als werkgever? Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.

Regeling compensatie transitievergoeding definitief

Werkgevers die een transitievergoeding moeten betalen vanwege de onvrijwillige uitdiensttreding van een langdurig zieke medewerker kunnen vanaf 1 april 2020 compensatie krijgen. Op 26 februari 2019 is deze regeling in de Staatscourant gepubliceerd.

Nieuwe wetten in 2019 voor ondernemers met personeel

Wat is er op 1 januari 2019 veranderd voor werkgevers? Van extra geboorteverlof tot een vergoeding bij ongevallen en het minimumloon. Bekijk de belangrijkste wetswijzigingen voor ondernemers met personeel.

Maandag 24 december gesloten

Maandag 24 december is ons kantoor gesloten. In geval van nood kunt u ons bereiken op 0342-404199.

‹ Vorige
12345...78