RegioBank speelt met Eigen huis Spaarrekening in op woningmarkt

Ouders en grootouders kunnen voortaan met Eigen huis Sparen van RegioBank tegen een aantrekkelijke rente (momenteel 2,0 %*) sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Barneveld kan DBA advies u adviseren over dit nieuwe product. Met Eigen huis Sparen speelt RegioBank in op het voordeel van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. De toenemende eisen voor huizenkopers vergroten het belang van startkapitaal alleen maar.


Inbrengen van startkapitaal

De maatregelen rondom de financiering van een eigen woning en de richting van de discussie over de hypotheekrenteaftrek in Den Haag, vergroten de waarde van het inbrengen van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. “Startkapitaal levert direct voordeel op voor je hypotheek”, geeft Jurjen van Esch, hypotheekadviseur bij DBA advies, aan. “Met een startkapitaal voor een eigen woning hoef je minder te lenen, valt de hypotheek mogelijk in een lagere risicoklasse en gaan je netto maandlasten er op vooruit.”
 
Het inbrengen van eigen geld is voor veel mensen geen optie. Met name bij starters ontbreekt het vaak nog aan de middelen om geld opzij te zetten. “Toch is vooruitdenken voor potentiële kopers belangrijk. Sterker, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”, aldus Jurjen van Esch. “Eigen huis Sparen van RegioBank is daarvoor een goede mogelijkheid.”

Gunstige rente

Met Eigen huis Sparen kunnen (groot)ouders sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Het is daarbij aantrekkelijk om gebruik te maken van de belastingvrije schenkingsruimte die de belastingdienst biedt. Door het schenkingsbedrag te storten op Eigen huis Sparen, kan worden geprofiteerd van een gunstige rente van momenteel 2,0 %*.

Inleg en opname

Er geldt voor Eigen huis Sparen geen minimale of maximale eerste inleg. Sparen kan via een maandelijkse bijdrage, een jaarlijkse schenking of incidentele stortingen. Geld opnemen kan op ieder moment. Het opgebouwde spaartegoed is vrij opneembaar als het wordt gebruikt voor de aankoop van een woning of bouwgrond voor een woning. Maar ook voor het aangaan van een huurcontract of het aflossen van een hypotheek. In de overige gevallen zijn 0,5 %
opnamekosten verschuldigd.

Over RegioBank

De kracht van RegioBank is terug te brengen naar twee woorden: Regio en Bank. ‘Regio’ staat voor persoonlijk, in de buurt, nuchter en direct. ‘Bank’ staat voor solide en betrouwbaar. RegioBank kiest ervoor om te bankieren zoals het bedoeld is. Met de bank in de buurt en de klant centraal.
RegioBank werkt met meer dan 500 Zelfstandig Adviseurs door heel Nederland. In Barneveld aan de Amersfoortsestraat 25 vindt u DBA advies. Een kantoor waar u makkelijk binnenwandelt en één vaste contactpersoon heeft. Loop eens binnen. U bent van harte welkom.  
 
RegioBank is onderdeel van SNS REAAL en heeft een eigen vergunning van De Nederlandsche Bank en valt onder het depositogarantiestelsel en beleggerscompensatiestelsel. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.
 
* Rentewijzigingen voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden.