Nieuws

Terugkeerhulp aan gestrande Nederlanders in het buitenland

Het coronavirus leidt ertoe dat veel reizigers nog niet terug kunnen vanuit het buitenland naar Nederland. Bent u, als Nederlandse reiziger, gestrand in het buitenland door de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus? 

Het coronavirus en de dekking van uw bedrijfsmatige verzekeringen

Met betrekking tot bedrijfsverzekeringen krijgen wij veel vragen die te maken hebben met het coronavirus. Hieronder vindt u een overzicht van diverse bedrijfsverzekeringen met informatie over de dekking als gevolg van het coronavirus. Ook willen wij u met dit artikel wijzen op enkele overige aandachtspunten.

Hoge Raad zet streep door slapend dienstverband

De Hoge Raad heeft een einde gemaakt aan het slapend dienstverband. Een slapend dienstverband is een dienstverband dat na langdurige arbeidsongeschiktheid van een werknemer niet wordt beëindigd. Door de arbeidsovereenkomst in stand te houden, is de werkgever geen transitievergoeding verschuldigd.

Jaarruimte bij extra pensioenopbouw

Geld opzij zetten voor uw pensioen en ook nog eens genieten van belastingvoordelen? Dat klinkt best goed. In ruil voor deze belastingvoordelen, zijn er wel wat regels waar u zich aan moet houden. Wilt u meer weten hoe u met fiscaal voordeel vermogen kunt opbouwen voor uw pensioen? Lees dan verder.

MKB verzuim-ontzorgverzekering, wat is dat?

Wat is een MKB verzuim-ontzorgverzekering? Is deze verzekering verplicht voor ondernemers in het MKB? En wat is het verschil met een normale verzuimverzekering? De antwoorden op een rij.

Checklist scheiden Belastingdienst

Volgens de Belastingdienst maken scheidende stellen met een eigen woning 2,5 keer zoveel fouten bij hun aangifte als getrouwde koppels. Waar gaat het vooral fout?

Wat kunt u verwachten van de MKB verzuim-ontzorg-verzekering?

Vanaf 1 januari 2020 kunt er als werkgever voor kiezen uw loondoorbetalingsplicht te verzekeren via de MKB verzuim-ontzorg-verzekering. Hiermee dekt u niet alleen het financiële risico, maar wordt u ook geholpen bij de complexe werkgeversverplichtingen en -taken rondom de begeleiding en re-integratie van zieke medewerkers.