Nieuws

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): de belangrijkste maatregelen op een rij

Na de Tweede Kamer, heeft gisteren ook de Eerste Kamer de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. Dit betekent dat er een aantal belangrijke veranderingen gaan plaatsvinden op de arbeidsmarkt vanaf 2020. ‘Met het aannemen van de WAB in de Eerste en Tweede Kamer is een belangrijke stap gezet naar een sterke en goed functionerende arbeidsmarkt’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wat zijn de gevolgen van de WAB voor u als werkgever? Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.

Regeling compensatie transitievergoeding definitief

Werkgevers die een transitievergoeding moeten betalen vanwege de onvrijwillige uitdiensttreding van een langdurig zieke medewerker kunnen vanaf 1 april 2020 compensatie krijgen. Op 26 februari 2019 is deze regeling in de Staatscourant gepubliceerd.

Nieuwe wetten in 2019 voor ondernemers met personeel

Wat is er op 1 januari 2019 veranderd voor werkgevers? Van extra geboorteverlof tot een vergoeding bij ongevallen en het minimumloon. Bekijk de belangrijkste wetswijzigingen voor ondernemers met personeel.

Maandag 24 december gesloten

Maandag 24 december is ons kantoor gesloten. In geval van nood kunt u ons bereiken op 0342-404199.

Geen transitievergoeding bij slapend dienstverband

In de Wet werk en zekerheid (Wwz) is geregeld dat een zieke werknemer na twee jaar ziekte aanspraak heeft op een transitievergoeding bij ontslag. Maar wat als de werkgever geen ontslag aanvraagt? Een interessante rechtszaak onder de loep.