Nieuws

Tóch overgangsmaand voor leennormen hypotheken

In tegenstelling tot eerdere berichten, is er toch een overgangsmaand voor de leennormen van 2018. Wilt u nog gebruikmaken van de normen van 2017? Dan dient de bindende offerte vóór 1 februari 2018 te zijn uitgebracht.

Kostengrens NHG met ruim 8% omhoog

De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt per 1 januari 2018 naar € 265.000, een toename van ruim 8%. Dit jaar lag de grens nog op € 245.000. Voor woningen waarin energiebesparende voorzieningen worden aangebracht, ligt de grens voor NHG komend jaar op maximaal € 280.900.

Veranderingen hypotheek 2018

Op Prinsjesdag zijn de plannen voor 2018 door de regering bekend gemaakt, waaronder ook de plannen met betrekking tot eigen woningen en hypotheken.

Verzuimprotocol maken, zo doet u dat

Uw werknemer is ziek. Welke stappen moeten u en uw werknemer dan precies nemen? Het is handig om alle stappen op een rij te zetten voor beide partijen. Dat doet u in een verzuimprotocol. Hoe maakt u zo’n protocol? Tips en een voorbeeld.

RegioBank de meest klantgerichte en klantvriendelijkste bank van Nederland

Dubbel feest, want RegioBank heeft maar liefst twee fantastische prijzen gewonnen! Op donderdag 20 april is RegioBank door SAMR verkozen tot de klantvriendelijkste bank van Nederland van het jaar 2016. Op 13 april is RegioBank door de CCDNA Awards ook al benoemd tot de meest klantgerichte bank van Nederland.

Wijzigingen Arbowet per 1 juli 2017

Per 1 juli 2017 verandert de Arbeidsomstandighedenwet, beter bekend als de Arbowet. U moet gaan werken met een basiscontract. Ook krijgen je werknemers meer rechten om een bedrijfsarts te raadplegen. De wijzigingen op een rij.

Vier vragen van ondernemers over de WGA

De WGA biedt een uitkering voor (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemers. Hoe werkt deze regeling? Lees het antwoord op deze en andere vragen van ondernemers over de WGA.

Boeterente betaald in 2016 wordt eventueel gecorrigeerd

Er bestaan grote verschillen tussen hypotheekaanbieders in de berekening van de boeterente. De AFM verwacht dat aanbieders de vergoedingen die door huizenbezitters sinds 14 juli 2016 zijn betaald, opnieuw berekenen. Als blijkt dat de klant een te hoge vergoeding heeft betaald, moet het verschil worden terugbetaald.

Zo helpt u uw kind aan een koopwoning

Wilt u een kind of iemand anders op weg helpen met het kopen van een huis? U kunt vanaf dit jaar weer tot € 100.000 belastingvrij schenken; bijna een verdubbeling van het bedrag dat u vorig jaar weg mocht geven. De ontvanger is wel verplicht om het bedrag te besteden aan de aankoop of verbetering van het huis, of aflossing van de hypotheek.