Nieuws

Doorwerken na AOW-leeftijd – gevolgen voor werkgever

Steeds vaker besluiten werknemers om door te blijven werken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Hieronder brengen wij in kaart wat het voor u betekent, als uw werknemer bij u in dienst blijft.

Kostengrens voor NHG blijft € 245.000

De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft dit jaar op € 245.000. Hierover heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de NHG, overeenstemming bereikt met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. In het licht van de gestegen huizenprijzen wordt de verlaging van de kostengrens niet doorgevoerd. Vanaf 1 januari 2017 wordt de kostengrens gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs.

Vanaf 2016 minder belastingvoordeel hypotheekrenteaftrek

In 2016 zijn onderstaande wijzigingen in de heffing van de inkomstenbelasting doorgevoerd. Deze hebben financiële gevolgen voor de belastingteruggaaf van de fiscaal aftrekbare hypotheekrente voor eigenwoningbezitters.

Altijd weer snel op weg met de Pechhulp Verzekering

Pech komt altijd nèt op het verkeerde moment. Op weg naar een belangrijke afspraak of voor vertrek op vakantie. Dan is het wel zo fijn als u snel weer verder kunt rijden. Ook in uw eigen woonplaats. Met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance bent u verzekerd van professionele hulpverlening, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wilt u niet weer één jaar vastzitten aan dure tarieven van andere aanbieders? Wacht dan niet langer en stap nu over!

Kabinet kort loondoorbetaling bij ziekte in

Het kabinet maakt het voor kleine ondernemers mogelijk hun zieke werknemers een jaar door te betalen, in plaats van twee jaar. Ook krijgen zzp’ers meer mogelijkheden voor collectieve verzekering. Dat maakte minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vrijdag 2 oktober jl. na afloop van de ministerraad bekend.

Drempels voor rentemiddeling verdwijnen

Per 2016 verdwijnt de drempel voor banken om rentemiddeling aan te bieden. Op dit moment kan slechts bij een paar banken op deze manier de hypotheekrente verlaagd worden.