Nieuws

Met hoeveel moet uw partner rondkomen als u zou overlijden?

Gemiddeld worden mannen in Nederland 79 jaar en vrouwen 82,5 jaar. Helaas gaat het om het gemiddelde. Van de mensen die jaarlijks overlijden is 16% namelijk jonger dan 65 jaar. Wat betekent het voor het inkomen van uw partner als u dit zou overkomen? Kan die dan de hypotheek of huur nog betalen? Of de studie van uw kinderen? Eén ding is zeker: u kunt beter niet te veel rekenen op de overheid. Vaak is er zelfs helemaal geen recht op een uitkering. Een goede eigen voorziening is dus geen overbodige luxe.

Let op de aanzegtermijn!

U weet waarschijnlijk al dat een deel van de Wet werk en zekerheid 1 januari 2015 in werking treedt. En voordat u het weet, is het al zover. Dat betekent dat u alert moet zijn op de aanzegtermijn.

Uitkering van uw stamrecht in delen

Heeft u in het verleden ooit een ontslagvergoeding (gouden handdruk) ontvangen in de vorm van een stamrecht en dit ondergebracht bij uw bv, een bank, beleggingsinstelling of verzekeraar, dan mag u vanaf dit jaar de stamrechtaanspraak in één keer opnemen. Recent is duidelijk geworden dat u het stamrecht ook in delen vervroegd mag laten uitkeren.

Maatregelen eigen woning

Om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen wordt een aantal eerder door de overheid getroffen maatregelen verlengd.

Zo houdt u brand buiten de deur

Brand brengt de toekomst van uw bedrijf in gevaar. Wat u in jaren heeft opgebouwd, kan daardoor letterlijk in rook opgaan. En dan hebben we het nog niet over de menselijke risico’s. Gebruik deze tips om brand zo veel mogelijk buiten de deur te houden.

NHG-kostengrens per 1 juli 2014 omlaag

Op 1 juli gaat de kostengrens voor het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie omlaag van € 290.000 naar € 265.000,-.

Hypotheekrente op laagste punt ooit

De hypotheekrente staat op het laagste punt ooit. Dat is erg gunstig als u nu een huis gaat kopen of als de rentevast periode van uw huidige hypotheek afloopt. Daarnaast kan een oversluiting van de hypotheek wellicht nu ook een financieel voordeel opleveren of meer zekerheid voor de toekomst. Voor het maken van een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend hypotheekgesprek kunt u terecht bij DBA advies.

RegioBank speelt met Eigen huis Spaarrekening in op woningmarkt

Ouders en grootouders kunnen voortaan met Eigen huis Sparen van RegioBank tegen een aantrekkelijke rente (momenteel 2,0 %*) sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Barneveld kan DBA advies u adviseren over dit nieuwe product. Met Eigen huis Sparen speelt RegioBank in op het voordeel van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. De toenemende eisen voor huizenkopers vergroten het belang van startkapitaal alleen maar.