Nieuws

Maximale hypotheek met NHG omlaag per 1 juli

Per 1 juli gaat de grens voor de maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) omlaag. Na deze datum kom je niet meer in aanmerking voor de garantie als je meer dan 245.000 euro uitgeeft aan een nieuwe woning. En dat kan aardig wat geld schelen. Banken geven je namelijk korting op de hypotheekrente wanneer je een hypotheek met NHG afsluit.

Relatiebeƫindiging en eigen woning

Wanneer een relatie beëindigd wordt, is dat veelal een ingrijpende gebeurtenis. Dat moment is het begin van vele veranderingen en er moet veel worden geregeld. Als een van de partners in het huis wenst te blijven wonen of beiden overwegen om de woning te verkopen, is het van belang om rekening te houden met de volgende aspecten.

Eigen woning met kleine hypotheek

Heeft u nog maar een kleine hypotheekschuld? Dan kan aflossen fiscaal voordelig zijn. Profiteer optimaal van de "Wet Hillen".

Sparen voor de oudedag in de onderneming

Bent u ondernemer? Dan kunt u voor uw oudedag sparen door middel van de oudedagsreserve. Het bedrag dat u toevoegt aan de oudedagsreserve is een aftrekpost waardoor de belastbare winst daalt.

Werkkostenregeling en Wet Werk en Zekerheid vanaf 1 januari 2015

Met ingang van 1 januari 2015 treedt nieuwe wetgeving in werking die voor u als werkgever belangrijke gevolgen heeft en u nieuwe mogelijkheden biedt. Het gaat hier om de Werkkostenregeling (WKR) en de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

Met hoeveel moet uw partner rondkomen als u zou overlijden?

Gemiddeld worden mannen in Nederland 79 jaar en vrouwen 82,5 jaar. Helaas gaat het om het gemiddelde. Van de mensen die jaarlijks overlijden is 16% namelijk jonger dan 65 jaar. Wat betekent het voor het inkomen van uw partner als u dit zou overkomen? Kan die dan de hypotheek of huur nog betalen? Of de studie van uw kinderen? Eén ding is zeker: u kunt beter niet te veel rekenen op de overheid. Vaak is er zelfs helemaal geen recht op een uitkering. Een goede eigen voorziening is dus geen overbodige luxe.

Let op de aanzegtermijn!

U weet waarschijnlijk al dat een deel van de Wet werk en zekerheid 1 januari 2015 in werking treedt. En voordat u het weet, is het al zover. Dat betekent dat u alert moet zijn op de aanzegtermijn.

Uitkering van uw stamrecht in delen

Heeft u in het verleden ooit een ontslagvergoeding (gouden handdruk) ontvangen in de vorm van een stamrecht en dit ondergebracht bij uw bv, een bank, beleggingsinstelling of verzekeraar, dan mag u vanaf dit jaar de stamrechtaanspraak in één keer opnemen. Recent is duidelijk geworden dat u het stamrecht ook in delen vervroegd mag laten uitkeren.

Maatregelen eigen woning

Om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen wordt een aantal eerder door de overheid getroffen maatregelen verlengd.