Nieuws

Vanaf 2016 minder belastingvoordeel hypotheekrenteaftrek

In 2016 zijn onderstaande wijzigingen in de heffing van de inkomstenbelasting doorgevoerd. Deze hebben financiële gevolgen voor de belastingteruggaaf van de fiscaal aftrekbare hypotheekrente voor eigenwoningbezitters.

Altijd weer snel op weg met de Pechhulp Verzekering

Pech komt altijd nèt op het verkeerde moment. Op weg naar een belangrijke afspraak of voor vertrek op vakantie. Dan is het wel zo fijn als u snel weer verder kunt rijden. Ook in uw eigen woonplaats. Met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance bent u verzekerd van professionele hulpverlening, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wilt u niet weer één jaar vastzitten aan dure tarieven van andere aanbieders? Wacht dan niet langer en stap nu over!

Kabinet kort loondoorbetaling bij ziekte in

Het kabinet maakt het voor kleine ondernemers mogelijk hun zieke werknemers een jaar door te betalen, in plaats van twee jaar. Ook krijgen zzp’ers meer mogelijkheden voor collectieve verzekering. Dat maakte minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vrijdag 2 oktober jl. na afloop van de ministerraad bekend.

Drempels voor rentemiddeling verdwijnen

Per 2016 verdwijnt de drempel voor banken om rentemiddeling aan te bieden. Op dit moment kan slechts bij een paar banken op deze manier de hypotheekrente verlaagd worden.

7 vragen over het maken van een RI&E

Een RI&E helpt bij de aanpak van risico's in je bedrijf. Dit is verplichte kost voor iedere werkgever. In dit artikel beantwoorden we zeven vragen voor ondernemers.

Preventiemedewerker aanstellen, hoe zit dat?

Elke werkgever is verplicht om ten minste één preventiemedewerker in dienst te hebben. Afhankelijk van het aantal werknemers kan hij die functie zelf vervullen. Zeven vragen over het aanstellen van een preventiemedewerker.

Wat zijn de taken van een arbodienst?

Een arbodienst geeft ondersteuning bij ziekteverzuim en helpt bij re-integratie, het inventariseren van risico's en het beperken ervan. Lees wanneer je een arboarts verplicht moet inschakelen en welk alternatief je hebt.