Nieuws

Let op de aanzegtermijn!

U weet waarschijnlijk al dat een deel van de Wet werk en zekerheid 1 januari 2015 in werking treedt. En voordat u het weet, is het al zover. Dat betekent dat u alert moet zijn op de aanzegtermijn.

Uitkering van uw stamrecht in delen

Heeft u in het verleden ooit een ontslagvergoeding (gouden handdruk) ontvangen in de vorm van een stamrecht en dit ondergebracht bij uw bv, een bank, beleggingsinstelling of verzekeraar, dan mag u vanaf dit jaar de stamrechtaanspraak in één keer opnemen. Recent is duidelijk geworden dat u het stamrecht ook in delen vervroegd mag laten uitkeren.

Maatregelen eigen woning

Om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen wordt een aantal eerder door de overheid getroffen maatregelen verlengd.

Zo houdt u brand buiten de deur

Brand brengt de toekomst van uw bedrijf in gevaar. Wat u in jaren heeft opgebouwd, kan daardoor letterlijk in rook opgaan. En dan hebben we het nog niet over de menselijke risico’s. Gebruik deze tips om brand zo veel mogelijk buiten de deur te houden.

NHG-kostengrens per 1 juli 2014 omlaag

Op 1 juli gaat de kostengrens voor het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie omlaag van € 290.000 naar € 265.000,-.

Hypotheekrente op laagste punt ooit

De hypotheekrente staat op het laagste punt ooit. Dat is erg gunstig als u nu een huis gaat kopen of als de rentevast periode van uw huidige hypotheek afloopt. Daarnaast kan een oversluiting van de hypotheek wellicht nu ook een financieel voordeel opleveren of meer zekerheid voor de toekomst. Voor het maken van een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend hypotheekgesprek kunt u terecht bij DBA advies.

RegioBank speelt met Eigen huis Spaarrekening in op woningmarkt

Ouders en grootouders kunnen voortaan met Eigen huis Sparen van RegioBank tegen een aantrekkelijke rente (momenteel 2,0 %*) sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Barneveld kan DBA advies u adviseren over dit nieuwe product. Met Eigen huis Sparen speelt RegioBank in op het voordeel van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. De toenemende eisen voor huizenkopers vergroten het belang van startkapitaal alleen maar.

Hypotheekrenteaftrek ook bij vruchtgebruik woning

Heeft u als erfgenaam het vruchtgebruik van een woning, dan bent u niet de eigenaar, maar u woont er wel in. Eigenaar krachtens erfrecht is diegene die het zogeheten bloot eigendom van de woning heeft. Ondanks dat u als vruchtgebruiker niet de eigenaar bent, mag u toch de door u betaalde hypotheekrente voor de woning in aftrek brengen, maar dan moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.