Nieuws

Verzekeringen en vakantie

Wanneer u op vakantie gaat, is het belangrijk goed verzekerd te zijn. Onderstaand hebben wij er een aantal belangrijke zaken uitgelicht.

Geslaagde Zilvervlootparade tijdens de SDVB Familiedag

Ondanks de regenachtige start van de Familiedag van SDVB op 13 juni is het een geslaagde dag geworden. Aan het begin van de middag brak voorzichtig het zonnetje door en werd het alsnog een drukke en gezellige middag.

Maximale hypotheek met NHG omlaag per 1 juli

Per 1 juli gaat de grens voor de maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) omlaag. Na deze datum kom je niet meer in aanmerking voor de garantie als je meer dan 245.000 euro uitgeeft aan een nieuwe woning. En dat kan aardig wat geld schelen. Banken geven je namelijk korting op de hypotheekrente wanneer je een hypotheek met NHG afsluit.

Relatiebeëindiging en eigen woning

Wanneer een relatie beëindigd wordt, is dat veelal een ingrijpende gebeurtenis. Dat moment is het begin van vele veranderingen en er moet veel worden geregeld. Als een van de partners in het huis wenst te blijven wonen of beiden overwegen om de woning te verkopen, is het van belang om rekening te houden met de volgende aspecten.

Eigen woning met kleine hypotheek

Heeft u nog maar een kleine hypotheekschuld? Dan kan aflossen fiscaal voordelig zijn. Profiteer optimaal van de "Wet Hillen".

Sparen voor de oudedag in de onderneming

Bent u ondernemer? Dan kunt u voor uw oudedag sparen door middel van de oudedagsreserve. Het bedrag dat u toevoegt aan de oudedagsreserve is een aftrekpost waardoor de belastbare winst daalt.

Werkkostenregeling en Wet Werk en Zekerheid vanaf 1 januari 2015

Met ingang van 1 januari 2015 treedt nieuwe wetgeving in werking die voor u als werkgever belangrijke gevolgen heeft en u nieuwe mogelijkheden biedt. Het gaat hier om de Werkkostenregeling (WKR) en de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).