Nieuws

Zo houdt u brand buiten de deur

Brand brengt de toekomst van uw bedrijf in gevaar. Wat u in jaren heeft opgebouwd, kan daardoor letterlijk in rook opgaan. En dan hebben we het nog niet over de menselijke risico’s. Gebruik deze tips om brand zo veel mogelijk buiten de deur te houden.

NHG-kostengrens per 1 juli 2014 omlaag

Op 1 juli gaat de kostengrens voor het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie omlaag van € 290.000 naar € 265.000,-.

Hypotheekrente op laagste punt ooit

De hypotheekrente staat op het laagste punt ooit. Dat is erg gunstig als u nu een huis gaat kopen of als de rentevast periode van uw huidige hypotheek afloopt. Daarnaast kan een oversluiting van de hypotheek wellicht nu ook een financieel voordeel opleveren of meer zekerheid voor de toekomst. Voor het maken van een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend hypotheekgesprek kunt u terecht bij DBA advies.

RegioBank speelt met Eigen huis Spaarrekening in op woningmarkt

Ouders en grootouders kunnen voortaan met Eigen huis Sparen van RegioBank tegen een aantrekkelijke rente (momenteel 2,0 %*) sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Barneveld kan DBA advies u adviseren over dit nieuwe product. Met Eigen huis Sparen speelt RegioBank in op het voordeel van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. De toenemende eisen voor huizenkopers vergroten het belang van startkapitaal alleen maar.

Hypotheekrenteaftrek ook bij vruchtgebruik woning

Heeft u als erfgenaam het vruchtgebruik van een woning, dan bent u niet de eigenaar, maar u woont er wel in. Eigenaar krachtens erfrecht is diegene die het zogeheten bloot eigendom van de woning heeft. Ondanks dat u als vruchtgebruiker niet de eigenaar bent, mag u toch de door u betaalde hypotheekrente voor de woning in aftrek brengen, maar dan moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zilvervloot Sparen RegioBank

Alle kinderen hebben dromen. Wat zullen ze worden als ze groot zijn? Gaan ze studeren, reizen of misschien hun eigen bedrijf beginnen? Zilvervloot Sparen van RegioBank helpt de dromen van een kind of kleinkind waar te maken. Want u spaart een mooi startkapitaal bij elkaar.

Ontslagvergoeding en stamrecht

De overheid heeft de stamrechtvrijstelling per 1 januari 2014 afgeschaft. Krijgt u op of na 1 januari 2014 een ontslagvergoeding? Dan betaalt u over het hele bedrag belasting, tegen het gebruikelijke tarief in de inkomstenbelasting. In sommige gevallen kunt u gebruikmaken van een overgangsregeling.

Uw hypotheek gaat niet met pensioen

Later is vaak nog ver weg. Uw pensioen wellicht ook, maar toch is het belangrijk om al vroeg te weten hoe u er later financieel voor staat. Kunt bijvoorbeeld uw hypotheek nog betalen als u met pensioen gaat?