Collectieve verzekeringen voor de leden van het NVPA

Beste NVPA-lid,

Welkom bij DBA advies. Samen met het NVPA bieden wij u een collectieve aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering aan van Reaal. Als NVPA-lid profiteert hierdoor van uitstekende dekkingen tegen gunstige premies.

Hieronder vindt u enkele onderdelen van de aangeboden dekkingen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Hiermee bent u verzekerd indien u aansprakelijk bent voor een materiele schade of een letselschade en de gevolgen daarvan.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is aangevuld met een vermogensschadedekking, oftewel de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd indien u aansprakelijk bent voor een financiële schade als gevolg van een beroepsfout, bijvoorbeeld door onjuiste advisering of nalatigheid.
Inloopdekking meeverzekerd
De inloopdekking is standaard meeverzekerd voor een periode van 1 jaar. Dit houdt in dat u verzekerd bent als u na de ingangsdatum aansprakelijk wordt gesteld voor een schade waarvan de oorzaak ligt voor de ingangsdatum tot maximaal een jaar voor de ingangsdatum.
Verweerkosten
Indien u aansprakelijk wordt gesteld, dan zal de verzekeraar nagaan of u inderdaad aansprakelijk bent en indien nodig in verweer gaan. De verweerkosten (de juridische kosten) zijn tevens meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering.
Wkkgz-proof
De polisvoorwaarden gelden ook indien er sprake is van een bindend advies van een geschillencommissie. Zowel de schade als de kosten van verweer zijn dan verzekerd mits de door u veroorzaakte schade gedekt is op de aansprakelijkheidsverzekering. Onder kosten van verweer vallen ook de zittingskosten.
Extra dekking
De aansprakelijkheidsverzekering is uitgebreid met een extra kostendekking van € 2.500,- voor de administratiekosten van de klachtenfunctionaris en geschillencommissie ongeacht of het geschil of de klacht onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering valt. Bij de meeste andere verzekeraars worden deze kosten alleen vergoed als er polisdekking is op de aansprakelijkheidsverzekering, dus niet bij overige klachten.

De eventueel toegekende vergoeding voor schade wordt alleen vergoed als de aanspraak onder de polisdekking van de aansprakelijkheidsverzekering valt.
Bedrijfsrechtsbijstandverzekering
Met de aansprakelijkheidsverzekering zijn de kosten van verweer verzekerd indien u aansprakelijk wordt gesteld en er dekking is op de polis. Ook de zittingskosten van de geschillencommissie worden vergoed bij klachten of geschillen die niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering vallen. Wilt u bij dit soort situaties ook juridische bijstand of wilt u juridische bijstand bij diverse andere geschillen, dan biedt een bedrijfsrechtsbijstandverzekering uitkomst. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan tuchtzaken, incassogeschillen en een geschil met de verhuurder van uw praktijkruimte. Deze verzekering is optioneel mee te verzekeren.

Waarom is dit voorstel interessant?

Samen met het NVPA bieden wij aan de leden van het NVPA sinds 2010 een aansprakelijkheidsverzekering aan eventueel in combinatie met de bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Wij zijn begonnen met het aanbieden van een verzekeringspakket van Nationale Nederlanden. Vanwege een premieverhoging door Nationale Nederlanden hebben wij gezocht naar een alternatief en deze hebben wij gevonden bij Reaal. Zij hebben speciaal voor de leden van het NVPA een aansprakelijkheidsverzekering ontwikkeld die aansluit bij uw werkzaamheden en ook aansluit op de vereisten van de Wkkgz. Naast een goede dekking en de aantrekkelijke premie, bent u verzekerd bij een gerenommeerde Nederlandse verzekeraar.

Verder is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke korting de bedrijfsrechtsbijstand-, inventaris en persoonlijke ongevallenverzekering mee te verzekeren. Zo kunt u een pakket samenstellen die aansluit op uw wensen.

Als adviseur zijn wij uw contactpersoon voor vragen, wijzigingen en schade. Hierdoor hebt u één aanspreekpunt en kunnen wij u zoveel mogelijk ontzorgen. Daarnaast werken wij samen met bijna alle verzekeraars in Nederland en kunnen daardoor snel schakelen als dat nodig is.

Meedoen is eenvoudig

U kunt eenvoudig gebruik maken van onze aanbieding. Rechts op deze pagina kunt u diverse documenten downloaden, zoals algemene informatie over de aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering, de offerte, de voorwaarden en het aanvraagformulier.

Indien u interesse hebt, dan kunt u het aanvraagformulier ingevuld en ondertekend naar ons terugsturen. Dit kan per e-mail of kosteloos per post naar:

DBA advies
Antwoordnummer 36
3770 VB Barneveld

Meer informatie

Indien u nog vragen of opmerkingen hebt of informatie wenst over andere verzekeringsmogelijkheden, neemt u dan contact op met Rutger Wekking. U kunt hem bereiken op het telefoonnummer 0342 - 40 41 86 of een e-mail sturen naar r.wekking@dba-advies.nl.

Met vriendelijke groet,

DBA advies